foto1
foto1
foto1
foto1
foto1
+4 0740 208 801
office@greco-proiect.eu

GRECO

PROIECT SOLUTIONS

Inainte de a incepe orice proiect si de a face orice achizitie de teren trebuie sa avem in vedere urmatoarele aspecte :

1) Situatia juridica a terenului: Mostenire, retrocedare, vanzare-cumparare, donatie, etc;

2) Valabilitatea si corectitudinea actelor originale (consultati un avocat sau un notar). Cereti sa vi se arate dosarul cadastral al terenului si a eventualelor constructii ce se afla pe acest teren.

3) Existenta unor litigii in familia vanzatorului partaj, succesiuni, etc;

4) Terenurile mai mici de 150 mp sunt declarate neconstruibile, prin urmare pentru această suprafață nu se poate obține Autorizație de Construire, decât pentru consolidarea casei deja existente și numai dacă aceasta este realizată din zidărie.

5) Forma terenului si vecinatatile:

Recomandat este ca latimea terenului sa fie minim 12m, dacă aceasta este mai mică de 12m, atunci trebuie elaborat un PUD. Acest plan se cere și în cazul în care nu se pot respecta din diferite motive, reglementările existente în PUG pentru zona respectivă. În general pentru București, procentul de ocupare la sol al terenului (POT) este de 45 – 60% , iar coeficientul de utilizare al terenului (CUT) este de 0,9 – – 1,3.

6) Accesul la teren: Latime, suprafata de contact drum de acces, deschiderea la acesta, mijloace de transport

7) Existenta utilitatilor si distanta fata de acestea: gaze, curent, apa, canalizare.

8 ) Situatia urbanistica a terenului: existenta unui plan de urbanism zonal (P.U.Z) sau a unui plan de urbanism general (P.U.G.); Sunt multe cazuri in care nu puteti construi pe tere,n deoarece planul de urbanism prevede constructia in viitor a unui drum exact pe terenul dumneavoastra. Ca sa evitati acesta situatie, mergeti la departamentul de urbanism al primariei de care tine terenul si intrebati de astfel de limitari.

9) Cereti vanzatorului dovada ca terenul se afla in intravilan (este posibil sa fie in intravilan si sa fie momentan in circuitul agricol- in acest caz se plateste o taxa suplimentara pentru a se putea construi acolo), solicitati certificatul de urbanism in vederea vanzarii.